Βρήκαν 38 εκατομμύρια πλαστικά σκουπίδια σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού (φωτο+vid)

Ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της Γης είναι και ένα από τα πιο μολυσμένα σημεία του πλανήτη μας: Το νησί Χέντερσον στον Νότιο Ειρηνικό, δέχεται τα περισσότερα από τα σκουπίδια της ανθρωπότητας, με το 99.8% αυτών να είναι πλαστικό!

Υπολογίζεται πως περίπου 18 τόνοι πλαστικού - δηλαδή 38 εκατομμύρια κομμάτια - βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί αυτό, που κατά τα άλλα είναι σχεδόν ανέγγιχτο από τον άνθρωπο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας ανακοίνωσαν πως το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών, περίπου το 68% δεν είναι καν ορατό, καθώς περίπου 4.500 κομμάτια ανά τετραγωνικό μέτρο είναι θαμμένα σε βάθος δέκα εκατοστών στην άμμο. Την ίδια ώρα, στις ακτές του Χέντερσον ξεβράζονται καθημερινά 13.000 «καινούρια» σκουπίδια!

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές που βρέθηκαν στο νησί δεν έκρυψαν την έκπληξή τους καθώς είδαν πως καβούρια και άλλα πλάσματα της βιοποικιλότητας του νησιού ζούσαν με τα πλαστικά, ενώ κάποια είχαν κάνει το «σπίτι» τους σε παλιά μπουκάλια, κουτιά καλύντικών - ένα καβούρι ζούσε μέσα στο κεφάλι παλιάς κούκλας...

skoupidia_henderson_island (840 x 472) skoupidia_henderson_island3 (840 x 504)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση