Βριλήσσια: Μαθητές «τάισαν» με τα πλαστικά τους γιγάντιο μεταλλικό ψάρι (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μεταλλικό γλυπτό σε σχήμα ψαριού που καταναλώνει μόνο... πλαστικό φιλοξενήθηκε από τις 16 έως τις 26 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη του δήμου Βριλησσίων. Μαθητές και δημότες το «ταΐσαν» με τα πλαστικά απορρίμματά τους (μπουκάλια νερού, συσκευασίες τροφίμων κλπ.).

Με την Πρωτοβουλία "ZERO HERO" για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων ο δήμος Βριλησσίων επέλεξε να αποχαιρετήσει τον χρόνο που φεύγει.

Διαβάστε ακόμη:

Το αποτέλεσμα της «πράσινης» δράσης του δήμου Βριλησσίων ήταν η συλλογή 1.850 πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία αντιστοιχούν σε 75 κιλά απορριμμάτων. Τα απορρίμματα πλαστικών καταγράφηκαν αναλυτικά και θα επανεισαχθούν στην παραγωγή, ως μέρος της κυκλικής οικονομίας, με τρόπο που μπορεί να ιχνηλατηθούν μέσω της τεχνολογίας blockchain, στο πλαίσιο της συνεργασίας και τον υπεύθυνο για την υλοποίηση της δράσης μη-κερδοσκοπικό οργανισμό "Keep Sea Blue".

Η δράση έστειλε το συμβολικό μήνυμα της μαζικής συμμετοχής της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας στην έναρξη της πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη.

Πρόκειται για μια κατασκευή που έχει ως στόχο να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά.

«Με τη δράση αυτή στάλθηκε το μήνυμα υπέρ της μείωσης, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης των πλαστικών, αντί της υπερπαραγωγής και της ιδιαίτερα ρυπογόνου πρακτική της ταφής τους σε χωματερές, το οποίο στηρίζει έμπρακτα τον εθνικό στόχο μείωσης των απορριμμάτων πλαστικού», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξανδρος Μαυραγάνης.

Το πάρκο επισκέφτηκαν σχολεία του δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σχετική πρόσκληση του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδική περιβαλλοντολόγο της ομάδας ZERO HERO για τα οφέλη της χωριστής διαλογής απορριμμάτων και τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης και να ρίξουν τα πλαστικά μπουκάλια που έφεραν μαζί τους.

«Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών της πόλης μάς γεμίζει αισιοδοξία και αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα πολύ θετικό δείγμα γραφής για την υλοποίηση του στόχου μας για γρήγορη και αποτελεσματική μετάβαση σε έναν δήμο μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste Municipality)», σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση