Βόλτα νεαρής αρκούδας στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η επιχείρηση απομάκρυνσης μιας νεαρής αρκούδας που έκανε βόλτα πάνω στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς από την ομάδα έκτακτης επέμβασης του «Αρκτούρου», μέλη της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, μέλος της Ομάδας Eπέμβασης και αντιπρόεδρος τη Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς διερχόμενοι πολίτες είδαν το ζώο  στη λίμνη. Αρχικά δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για αρκούδα.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και συντονισμένα μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση της.

ARKOYDA 3

Όπως είναι γνωστό, τη νεαρή αρκούδα ηλικίας περίπου 3 ετών εγκατέλειψε η μητέρα της. Μάλιστα εμφανίστηκε και παλαιότερα στη λίμνη και έδειχνε να είναι εξοικειωμένη με τον συγκεκριμένο χώρο. Στην παγωμένη λίμνη βρήκε την ευκαιρία για παιχνίδι ενώ κυνηγούσε πουλιά. Ωστόσο κατευθυνόταν προς την πόλη γεγονός που ανησύχησε όσους έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.Χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες για να απομακρυνθεί  από τη λίμνη και να οδηγηθεί προς τις βουνοπλαγιές της Καστοριάς.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση