Η βόλτα στον Θερμαϊκό και τα μυστικά του βυθού

Τα μικρά μυστικά του Θερμαϊκού Κόλπου έδειξαν οι επιστήμονες του ΕΚΒΥ στην εν πλω ξενάγηση που γίνεται στα πλαίσια των «Ημερών Περιβάλλοντος», μια σειρά δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι η Greenagenda.gr.

Οι επιστήμονες  παρουσίασαν αρκετά στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις πολυετείς έρευνες τους. Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει δείγματα της λάσπης από τον πυθμένα του Θερμαϊκού αλλά και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τους μικροοργανισμούς της θάλασσας στη διάρκεια της ημίωρης ξενάγησης από τον βιολόγο του ΕΚΒΥ Μιλτιάδη Σεφερλή.

thermaikos

 

thermaikos 5

Την ενημερωτική δράση παρακολούθησε χθες ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς μαζί με την οικογένεια του.

 

papaw 4

 

 

Ο κ. Παπάς μιλώντας στη greenagenda.gr τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ο Θερμαϊκός. Υπογράμμισε την μεγάλη σημασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος για την πόλη.

Σημείωσε δε ότι γίνονται με συστηματικό τρόπο έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία της θάλασσας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έμπρακτη συμβολή των κατοίκων.

Οι «Βόλτες στο Θερμαϊκό» γίνονται  σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων- Υγροτόπων και το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία- Αλιάκμονα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση