Β. Αιγαίο: 18 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων

Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ, ενεργοποιούνται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου.

Οι προσκλήσεις αφορούν τους εξής τομείς ενεργειακής αναβάθμισης:

• Δημοσίων κτηρίων στην Παιδεία, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους.

• Υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την 2η ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία.

• Κτιρίων συνάθροισης κοινού, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους, και άλλους αρμόδιους φορείς.

Οι δράσεις στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων υποδομών με επεμβάσεις που ιδίως αφορούν στο κτηριακό κέλυφος καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να ικανοποιούν ή/και να ξεπερνούν τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης. Ειδικά για τους χώρους συνάθροισης κοινού οι παρεμβάσεις αφορούν θέατρα, συνεδριακά κέντρα, αίθουσες διαλέξεων, μουσεία, χώρους αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και κτήρια παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή θέτει νέα δεδομένα και υπαγορεύει νέες ανάγκες αξιοποιούμε με κάθε τρόπο τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες. Με τις προσκλήσεις αυτές εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων υποδομών στα νησιά μας. Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος που σχετίζεται με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων υπάρχει και το ανεκτίμητο περιβαλλοντικό όφελος και βεβαίως η συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση