Γέμισε εκατοντάδες μικρούς νεκρούς τόνους ο Πηνειός

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη εικόνα ήρθαν το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι και ψαράδες της Κουλούρας, όταν αντίκρισαν εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβρασμένα στην παραλία της περιοχής, δίπλα στις εκβολές του Πηνειού.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων της περιοχής, μέλη του οποίου εντόπισαν τα νεκρά τονοειδή, εκφράζει τον αποτροπιασμό του γι’ αυτό το θλιβερό φαινόμενο και μιλά για μια μεγάλη καταστροφή καθώς τα συγκεκριμένα ψάρια, βάρους λίγων μόλις γραμμαρίων και μήκους κάτω των 10 εκατοστών, θα μπορούσαν να γίνουν έως και 300 κιλά το καθένα.

Ερωτηθείς για το περιστατικό ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, κ. Χρήστος Αντωνίου, σημειώνει στην «Ελευθερία της Λάρισας» ότι σκάφος της υπηρεσίας έκανε αυτοψία στην περιοχή διαπίστωσε όντως την παρουσία νεκρών ψαριών. «Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία του εκβρασμού των ψαριών, που πιθανόν να οφείλεται σε φυσικά αίτια ή να αποτελούν απορριπτόμενο αλίευμα. Θα εντείνουμε τις περιπολίες στην περιοχή για να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων περιστατικών» τόνισε ο κ. Αντωνίου, λέγοντας ότι ευελπιστεί να είναι ένα μεμονωμένο ατυχές συμβάν και όχι μια μόνιμη κατάσταση, αποτέλεσμα παράνομης αλιείας. «Έχουμε επιστήσει την προσοχή τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ θα αυξήσουμε την παρουσία μας στην περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον κόκκινο τόνο το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αλίευσης σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής είναι τα 115 εκατοστά, ενώ απαγορεύεται το ψάρεμα οποιουδήποτε είδους κάτω των 8 εκατοστών, μετρούμενο από την άκρη του ρύγχους μέχρι τη νοητή γραμμή που ενώνει τα δύο άκρα του πτερυγίου της ουράς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση