Γαλάζιες σημαίες και «Green Key»

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Η Σκιάθος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης διοργανώνουν ανοιχτή συνάντηση, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10:30πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα παρουσιασθούν τα προγράμματα «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές αλλά και «Green Key» για τα ξενοδοχεία.

Την παρουσίαση των προγραμμάτων θα κάνουν οι υπεύθυνοι συντονισμού των προγραμμάτων στην Ελλάδα, Δαρεία Νεφέλη Βουρδουμπά και Σεραφείμ Χατζησκάκης αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία και τις υποχρεώσεις που θα πρέπουν να αναλάβουν είτε είναι όμοροι σε ακτή για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», είτε ως ξενοδόχοι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Green Key». ’. Σε επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο αναφέρει  ότι είναι  δραματική η μείωση των βραβεύσεων των ακτών του νησιού  με ‘Γαλάζιες Σημαίες’ και μικρή  η συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα ‘Green Key. Η Σκιάθος είναι ένας προορισμός με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ λυπούμαστε που παρουσιάζει τόσο χαμηλό αριθμό βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών αλλά και ξενοδοχείων μονάδων με Green Key».

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΠΦ και αναφέρεται στην προώθηση της καμπάνιας για τον Πράσινο Τουρισμό της χώρας, ένας από τους βασικούς κοινούς μας στόχους είναι η αύξηση, του αριθμού των βραβευμένων ακτών στην Ελλάδα ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως. «Θεωρούμε ότι η εξαιρετική φυσική ποιότητα των ακτών μας δικαιολογεί απολύτως αυτό το στόχο επισημαίνει ο Θεόδωρος Τζούμας.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!