Γερακίνα βρέθηκε πυροβολημένη στη Νάξο - Δεν θα πετάξει ποτέ ξανά (φωτο)

Μάρτυρες ενός ακόμη περιβαλλοντικού εγκλήματος που τελέστηκε στο νησί τους, αυτή τη φορά εναντίον της άγριας ζωής, έγιναν τα μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Ο Σύλλογος παρέλαβε την Κυριακή από τη Μονή Νάξου μία γερακίνα (buteo buteo) που είχε βληθεί από πυροβόλο -ενδεχομένως κυνηγετικό- όπλο. Το προστατευόμενο αρπακτικό είχε σχεδόν διαλυμένο το δεξί φτερό και, σύμφωνα με τον Σύλλογο, σίγουρα περιπλανιόταν έτσι για πολλές ημέρες, καθώς το τραύμα είχε εποικιστεί από προνύμφες (σκουλήκια).

«Φέραμε το άτυχο πτηνό στον σταθμό του συλλόγου, όπου το ενυδατώσαμε, κάναμε καθαρισμό του τραύματος, δέσαμε το φτερό του και έγινε ό,τι ήταν δυνατόν ώστε τουλάχιστον να μην υποφέρει άλλο», αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Η άτυχη γερακίνα μεταφέρθηκε στην Πάρο, στο νοσοκομείο άγριων ζώων «Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital», όπου το πιο πιθανό είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της ανάπηρη όπως και πολλά άλλα άγρια πτηνά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση