Για δέκατη χρονιά ο καθαρισμός στον Τσουγκριά

Με τη συμμετοχή 28 εθελοντών, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στον Τσουγκριά, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» το Σάββατο 14 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Δήμου. Με ικανοποίηση τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι η επανάληψη της δράσης για δέκατη συνεχή χρονιά έχει κάνει τεράστια διαφορά τόσο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου όσο και στον όγκο της συγκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους Εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, ειδικότερα την ομάδα των Άγγλων εθελοντών αλλά και τα στελέχη του Σ.Ε.Ο. Τοπικό Τμήμα Σκιάθου και τον Χούμα Λάμπρο που ανέλαβε όπως κάθε χρόνο να μεταφέρει με το καϊκι του «Mata Hari» δωρεάν τους εθελοντές, τον Αντιδήμαρχο Κωστή Γιαννίτση για την αποτελεσματική συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ», όπως αυτό διαμορφώθηκε στην ανοιχτη συντάντηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 28 Μαρτίου με 4 Απριλίου. Στα εννιά συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον καθιερωθεί. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ' αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!