Για την οζώδη δερματίτιδα συζήτησαν Επίτροπος για την υγεία και ΥπΑΑΤ

Τη δέσμευση του Επιτρόπου Υγείας έλαβε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ για τη στήριξη με πόρους και τεχνογνωσία των ελληνικών αρχών στο δύσκολο έργο τους για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας κατά την συνάντηση του Vytenis Andriukaitis, αρμόδιο επιτρόπου για την Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (DG SANTE) της Ε.Ε., στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ Νίκος Στουπής και Χαράλαμπος Κασίμης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας.

Συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας και ενδιαφέροντος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και ιδιαίτερα θέματα υγείας των ζώων.Ειδική αναφορά έγινε στο φλέγον θέμα της εισόδου στη χώρα μας (και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος) της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, ενός πολύ σημαντικού νέου νοσήματος.Τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠAΑΤ όσο και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σημείωσαν με έμφαση την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών της χώρας μας και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το θέμα.

Ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε τις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλει το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου, υπό αντίξοες συνθήκες και ζήτησε την ουσιαστική αρωγή της Ε.Ε. στις προσπάθειες αυτές.Οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νόσου και την δημιουργία αποτελεσματικότερου συστήματος πρόληψης των ζωωνόσων, με κύριο άξονα την προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων απευθείας από την Ε.Ε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!