Γιγαντιαία μονάδα CPS κατασκευάζει το Ντουμπάι

Στην κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας (CPS) στον κόσμο, ισχύος 1.000 MW, θα προχωρήσει η Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Νερού του Ντουμπάι (DEWA).

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της, η μονάδα θα συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ τέτοιας μονάδας, που αναμενόταν μέχρι τώρα να περάσει στο έργο Νουρ-Ουαρζαζάτε στο Μαρόκο, ισχύος 500 MW, όταν αυτό ολοκληρωθεί με τη σειρά του το 2018.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DEWA, Saeed Mohammad Al Tayer, η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2030. Το πρώτο στάδιο της μονάδας CPS, που θα ολοκληρωθεί το 2021, θα παράγει 200 ​​MW.

Εξάλλου, η κυβέρνηση του Ντουμπάι έχει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο 75% ως το 2050.

Σύμφωνα με τον Al Tayer, οι αρκετές χιλιάδες ηλιοστατών της μονάδας θα αντανακλούν την ακτινοβολία του ήλιου σε έναν πύργο. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας είναι ότι η θερμότητα που παράγεται μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα, έτσι ώστε η μονάδα να συνεχίζει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια τη νύχτα.

«Εργαζόμαστε συνεχώς, σύμφωνα με το όραμα της ηγεσίας μας, που μας έδωσε εντολή να αποχαιρετήσουμε και την τελευταία σταγόνα πετρελαίου. Αυτό βασίζεται στην αναγνώριση της σημασίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Η DEWA συνεχίζει την κατασκευή έργων για την επίτευξη αυτού του οράματος και τη διασφάλιση ενός καλύτερου και πιο ευτυχισμένου μέλλοντος», δήλωσε ο Al Tayer.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση