Γιορτή ανακύκλωσης με συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών στο Κιλκίς

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κιλκίς συντονίζεται με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση «Let's do it Greece 2018 – Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις» και αποδύεται σε μια δυναμική προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Την Κυριακή 29 Απριλίου προγραμματίζει τη Γιορτή της Ανακύκλωσης, μία εκδήλωση με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες στον τομέα της ανακύκλωσης που απευθύνεται στους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας, με σκοπό να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον και να επιλέξουν μια πιο θετική περιβαλλοντική στάση που θα βελτιώσει αναμφίβολα την ποιότητα της ζωής τους.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί στην αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου από τις 11:00 έως τις 13:00 με τη συνεργασία και υποστήριξη του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς. Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο και μέσα από μια σειρά παιχνιδιών ανακύκλωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιά και δημότες θα έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους.

«Ελάτε στην περιβαλλοντική μας γιορτή φέρνοντας μαζί σας μια παλιά ηλεκτρική μικροσυσκευή (ηλεκτρική σκούπα, μίξερ, σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, φορτιστές κ.α.) για να την ανακυκλώσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Και ας μην ξεχνούμε ότι με μια απλή κίνηση, που δεν απαιτεί χρόνο και κόπο πετυχαίνουμε τέσσερις στόχους!», προστίθεται.

Καταλήγοντας, ο δήμος υπενθυμίζει ότι διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα:

1ον Προστατεύουμε το περιβάλλον
2ον Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας.
3ον Πετυχαίνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων
4ον Εξοικονομούμε πόρους μειώνοντας το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση