Γιορτή δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη από τη Greenpeace

Τα Make Something Days, εκδηλώσεις που λένε “Όχι” στον καταναλωτισμό και “Ναι” στη δημιουργία, διοργανώνει η Greenpeace, σημειώνοντας πως «αυτές τις, κάτι διαφορετικό συμβαίνει».

Εκτός από την εκδήλωση στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε δύο μεγάλες πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ώρες 16:30-19:00 & 19:30-22:00 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρες 12:00-14:30 &15:00-17:30, στο εργαστήριο “Το Παραμικρό”. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους εδώ: https://goo.gl/fTZ6qV. Στα εργαστήρια θα γίνονται κατασκευές βιβλιοδεσίας και όσοι παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν πρωτότυπα δώρα με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Τα Make Something Days πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Make Something Week και είναι μία παγκόσμια γιορτή δημιουργίας που οργανώνει η Greenpeace με πάνω από 100 δράσεις σε όλο τον κόσμο, με στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη συνεργασία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει νέες δεξιότητες ή να βελτιώσει όσες ήδη έχει, να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να φτιάξει κάτι ξεχωριστό με τεχνικές όπως η επαναχρησιμοποίηση, η επιδιόρθωση και η κατασκευή. «Η ουσία δεν είναι τα προϊόντα αλλά η διαδικασία του να μοιράζεσαι, και να καταλάβεις ότι η εμπειρία που θα σου μείνει είναι πιο σημαντική από το προϊόν», εξηγεί η περιβαλλοντική οργάνωση.

Όπως επισημαίνει, τα ψώνια είναι πλέον μία δραστηριότητα που έχει αντικαταστήσει πολλές άλλες, όπως να φτιάχνουμε κάτι με τα ίδια μας τα χέρια, να το μοιραζόμαστε με άλλους και να έχουμε πραγματική επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. «Αυτά δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας κι όχι ο καταναλωτισμός. Η φετινή εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η ιδανική στιγμή για ένα τέτοιο πρότζεκτ, αφού είναι η εποχή που θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας και να κάνουμε όμορφα πράγματα μαζί τους», τονίζει η ΜΚΟ.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση