Γιορτή κάστανου στη Μελιβοία

Οι καστανοπαραγωγοί της Μελιβοίας σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο γνωστό το κάστανο της περιοχής τους αλλά και να τονωθεί η επισκεψιμότητα του Δήμου Αγιάς διοργανώνουν την γιορτή κάστανου 2017, στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Η Μελιβοία μαζί με τα υπόλοιπα χωριά του Κισσάβου παράγουν περίπου 3000 τόνους.

«Μέσα από την γιορτή αυτή θέλουμε να αναδείξουμε το προϊόν μας και να κάνουμε την Μελιβοία το κέντρο αυτού του καρπού» επεσήμανε ο Βαγγέλης Κρανιώτης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΟΜΗΡΟΣ» και του αγροτικού συνεταιρισμού Μελιβοίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα. θα υπάρξουν ομιλίες με θέμα την φυτοπροστασία της καστανιάς από παθογένειες. Επίσης, θα παρουσιαστεί εργασία της ομάδας μαθητών του γενικού λυκείου Αγιάς με θέμα το καστανάλευρο ως μεταποιητική ευκαιρία που θα δώσει προστιθεμένη αξία στο προϊόν από την καθηγήτρια Οικονομολογίας κ. Λόκα.

Την Κυριακή θα υπάρξει γευσιγνωσία και παρουσίαση μαγειρικής με βάση το κάστανο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα ψητά κάστανα και εδέσματα με βάση το κάστανο που θα έχουν ετοιμάσει ο σύλλογος γυναικών και ο πολιτιστικός σύλλογος.Ακόμη, επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας, την έκθεση χειροτεχνημάτων, κοσμημάτων ,διακοσμητικών

«Επιδιώκουμε να βάλουμε από ένα λιθαράκι ο καθένας μας ώστε η γιορτή κάστανου να στεφθεί με επιτυχία και να περάσει σε άλλο επίπεδο ώστε να γίνει το Κάστανο Μελιβοίας το κέντρο αυτού του πολύτιμου καρπού» υπογράμμισε ο κ. Κρανιώτης.

Η γιορτή κάστανου τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση