Μάθε για το περιβάλλον στη βιβλιοθήκη του ΚΠ Δέλτα Αξιού

Πρόσκληση στα παιδιά να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, όπου μπορούν να δανειστούν και να διαβάσουν βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων για το περιβάλλον, απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, βρίσκονται βιβλία για το νερό, για την ανακύκλωση, για τη ζωή της πεταλούδας και του μυρμηγκιού, αλλά και για τον… Μάνο το μαύρο κορμοράνο. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές που βρίσκονται εγκατεστημένοι εκεί και διαθέτουν παιχνίδια και εφαρμογές με θέμα το περιβάλλον και απευθύνονται σε μαθητές του Δημοτικού.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού θα παραμείνει ανοιχτό για μικρούς και μεγάλους όλο το καλοκαίρι, και είναι επισκέψιμο από Δευτέρα ως Σάββατο, από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Πάνω από 3.300 μαθητές στην περιοχή σε έναν χρόνο

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2015-2016 ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που πήραν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί.

Συνολικά φέτος επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού και την προστατευόμενη περιοχή 3.383 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 69 σχολεία της Ελλάδας, αλλά και περίπου εκατό μαθητές από σχολεία του εξωτερικού.

Ο βασικός στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΦΔ είναι η  εξοικείωση των μαθητών με βασικές οικολογικές έννοιες, όπως προστατευόμενη περιοχή, υγρότοπος, τροφικές σχέσεις και η επίσκεψη σε μία υγροτοπική περιοχή του Εθνικού Πάρκου, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν τις διαφορές που έχει η επίσκεψη τους σε μία οποιαδήποτε άλλη περιοχή μέσα στην πόλη, όπως είναι το πάρκο της γειτονιάς τους. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της περιοχής και να εκτιμήσουν τη βιοποικιλότητά της.

Επίσης, μαθητές από τα σχολεία της περιοχής συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπως ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, τα Χελιδονίσματα και το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης και της βιβλιοθήκης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr ή να επικοινωνήσουν στο 2310 794811.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.