"ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 2012" 23 - 25 Μάρτη

Ο  "Γύρος της Κύπρος" είναι μια μεγάλης κλίμακας διεθνής cyclosportive  εκδήλωση στη Κυπριακή Δημοκρατία. Μια πρόκληση αντοχής σε πολλαπλά στάδια σε  πνεύμα παρόμοιο με εκείνο του "Tour de France" αλλά ανοικτή τόσο σε  ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες ποδηλάτες.

Η διοργάνωση  του  "Γύρου της Κύπρου 2012"  έχει ως στόχο, εκτός από τις τοπικές συμμετοχές να ενθαρρύνει ποδηλάτες από  διάφορες χώρες να ζήσουν το πάθος τους εκτός της χώρας τους και να μπορέσουν να  ανακαλύψουν νέους ορίζοντες, τόσο όσον αφορά τον αθλητισμό όπως και τον
πολιτισμό.

Η πρώτη  παρόμοια διοργάνωση έγινε το 2005, όταν μια ομάδα ντόπιων ποδηλατιστών, λάτρεις
του ποδηλάτου, διοργάνωσε ένα τριήμερο, 350 χιλιόμετρα βόλτα στο νησί. Το 2006, η εκδήλωση έγινε μέρος του ετήσιου ημερολογίου του Ομίλου Ποδηλατοκίνηση, της μεγαλύτερης ποδηλατικής οργάνωσης του τόπου. Το 2010 περισσότεροι από 100 ποδηλάτες συμμετείχαν σε ένα 4 ήμερο γύρο των 400 χιλιομέτρων ο οποίοςπραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού  Συγκοινωνιών και  Έργων και έτυχε της υποστήριξης της αστυνομία της Κύπρου, του Κυπριακού
Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του ΟΠΑΠ και μια  σειράς από Δήμους και κοινοτικές αρχές.

Ο  "Γύρος της Κύπρου 2012" θα διεξαχθεί από τις 23-25 Μαρτίου και θα είναι  ανοικτός σε συμμετοχές από όλες τις χώρες. Θα υπάρχουν δύο ομάδες ποδηλατιστών.  Η ομάδα Α θα αποτελείται από ελίτ αναβάτες και θα ολοκληρώσει την απόσταση των  περίπου 300 χιλιόμετρων με αγωνιστικό χαρακτήρα, με τμήματα χρονομέτρησης όπου  οι ποδηλατιστές μπορούν να ανταγωνιστούν για μια κίτρινη ή πράσινη ή κόκκινη  φανέλα και βραβεία. Η ομάδα Β θα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδηλατιστές που  θα κάνουν την ίδια διαδρομή σε χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα
και χωρίς χρονομέτρηση ή πίεση χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση οι ποδηλατιστές  έχουν την επιλογή να καλύπτουν επιλεκτικά κομμάτια της διαδρομής και να  επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα υποστήριξης όταν το επιθυμούν.
Κάθε στάδιο θα διέρχεται μέσα από πανέμορφα  τοπία με τμήματα αναρρίχησης αλλά και κατά μήκος ενός αριθμού παράκτιων  διαδρομών. Υπάρχουν επίσης τμήματα με διαδρομές μέσα από πόλεις και γραφικά   χωριά. Ολόκληρη η διαδρομή θα υποστηρίζεται πλήρως.
Παρακαλούμε  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tourofcyprus.com όπου μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς  πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση όπως και της διαδρομές σε χάρτη της κάθε
μιας από τις τρεις ημέρες.

Στόχοι του   μεγάλου αυτού ποδηλατικού γεγονότος είναι:

 

·        Να φέρει τόσο του επαγγελματίες όσο και  ερασιτέχνες ποδηλάτες και ομάδες στη Κύπρο για να συμμετάσχουν σε ένα  παγκοσμίου επιπέδου ποδηλατικό γεγονός πολλαπλών σταδίων.

·        Να εγκαθιδρύσει, με την πάροδο του  χρόνου, τον "Γύρο της Κύπρου" σαν την μεγαλύτερη και σημαντικότερη  διοργάνωση τύπου cyclosportive.

·        Να προωθήσει την Κύπρο σε όλο τον κόσμο  σαν προορισμό τουριστικής ποδηλασίας και να φέρει   το νησί πιο κοντά στη διεθνή ποδηλατική  σκηνή.

·        Να αυξήσει την ευαισθητοποίηση στη Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τα οικολογικά, περιβαλλοντικά,  οικονομικά οφέλη της ποδηλασίας αλλά και το όφελος για την υγεία.

·        Να δώσει την ευκαιρία στους  συμμετέχοντες και θεατές να εκτιμήσουν την ομορφιά, την κουζίνα και φιλοξενία
της Κύπρου.

·        Να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη  για αύξηση της οδικής ασφάλειας και για το "μερίδιο του δρόμου" που  δικαιούται ο ποδηλάτης.

·        Να δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία σε  ποδηλάτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο να
συναναστραφούν μεταξύ τους  και να  κάνουν φίλους και γνωριμίες.

·        Να προωθήσει τις φιλανθρωπικές  οργανώσεις που συμμετέχουν και να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς  σκοπούς.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!