Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : «ΑΤΟΦΙΟ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ».

Την ικανοποίησή του για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, προϋπολογισμού δαπάνης 523,4 εκατ. ευρώ, εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.
«Έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, εγκρίθηκε ατόφιο και στο σύνολό του το Πρόγραμμα που είχε υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 24 Οκτωβρίου του 2014 και με το οποίο σχεδόν διπλασιάζονται (αύξηση κατά 87%, σε σύγκριση με το προηγούμενο Πρόγραμμα 2007-2013) τα κονδύλια για την ενίσχυση της ελληνικής αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης.Και τόνισε ότι «είναι το Πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, καταρτίστηκε και υιοθετήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αγαστή συνεργασία με την τότε κοινοτική Επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, είπε ο κ. Καρασμάνης, προσθέτοντας ότι με αυτό θα ενισχυθούν με αυξημένους ευρωπαϊκούς πόρους 388,7 εκατ. ευρώ σημαντικές επενδύσεις στον αλιευτικό τομέα, τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών, στη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων, την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών και στην εφαρμογή της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής».

Ο κ. Καρασμανης υπογράμμισε ότι «θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «τρέξει» άμεσα τις προκηρύξεις των επιμέρους προγραμμάτων και δράσεων που περιέχονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας ώστε αφενός να καλυφθεί το χαμένο, λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρονικό κενό και αφετέρου να ξεκινήσει η ροή πολύτιμων και αυξημένων πόρων σε παραγωγικές επενδύσεις, που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική ύπαιθρος και οι περιοχές με αλιευτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά της χώρας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!