Δέλτα Έβρου: Σημείο αναφοράς για όλους τους χρήστες της προστατευόμενης περιοχής

Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όλους τους χρήστες της προστατευόμενης περιοχής οι οποίοι γνωρίζουν πλέον που πρέπει να απευθυνθούν και έχουν αναγνωρίσει την αξία και τον ρόλο του Κέντρου Πληροφόρησης και του Φορέα Διαχείρισης, σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, με αφορμή τα είκοσι χρόνια (1997-2017) λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου στην Τραιανούπολη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας πως «κύριος στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι να αποτελέσει τον βασικό αναπτυξιακό μοχλό για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Έβρου».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από δυο πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ανάδειξη προϊόντων του πρωτογενή τομέα με ονομασία γεωγραφικής προέλευσης Δέλτα Έβρου με προϊόντα της αλιείας, της κτηνοτροφίας και της γεωργίας και ο δεύτερος να αποτελέσει έναν βασικό οικοτουριστικό πόλο ξανά το Δέλτα του Έβρου, σε όλη την περιοχή».

Κάνοντας απολογισμό και αξιολόγηση του έργου του Κέντρου Πληροφόρησης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης είπε ότι «όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε μια σειρά από προβλήματα, διοικητικά, λειτουργικά και διαχειριστικά, παρόλα αυτά όμως τα καταφέραμε και σήμερα υπάρχει μια οργανωμένη δομή η οποία λειτουργεί πολύ ανταποδοτικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εργαζόμενους του Φορέα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το προσωπικό σήμερα είναι το μεγαλύτερο και το πιο ουσιαστικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν οι φορείς διαχείρισης. «Ελπίζουμε ότι, στην νέα προγραμματική περίοδο δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και της χρηματοδότησης και κυρίως θα καταφέρουμε μέσα από τον νέο νόμο να κρατήσουμε και το προσωπικό το οποίο απασχολείται στους φορείς και όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πολλά», είπε ο κ. Ανδρεάδης και τόνισε: «Δεν νοείται Φορέας Διαχείρισης χωρίς να διασφαλίζεται το προσωπικό πολλοί από τους οποίους δουλεύουν πάνω από δεκαπέντε χρόνια στους Φορείς Διαχείρισης. Η πολιτεία έχει επενδύσει χρήματα και χρόνο προκειμένου να τους εκπαιδεύσει, ξέρουν την περιοχή, γνωρίζουν την δουλειά τους ,είναι έμπειρα στελέχη και πρέπει να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν στους Φορείς Διαχείρισης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση