Λαθροϋλοτομία: Δέσμευση Δασικών Υπηρεσιών και ΕΛΑΣ για συνεχείς περιπολίες και δραστικούς ελέγχους

«Οι Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις κάνουν καλό!», επισημαίνει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Γιώργος Αμυράς, σημειώνοντας ότι μετά τις συνεχείς καταθέσεις ερωτήσεων από τον ίδιο, σχετικά με τη λαθραία υλοτομία στα δάση της Βόρειας Ελλάδας που προκαλούν αλυσιδωτές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των Αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών κινητοποιήθηκαν.

Οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος (66381/1654/11.12.2018) και Προστασίας του Πολίτη (7017/4/22629-γ΄/3.1.2019) σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Γιώργου Αμυρά (2026/2.10.2018), δεσμεύτηκαν για συνεχείς περιπολίες και δραστικούς ελέγχους σχετικά με την πάταξη αυτού του καταστροφικού φαινομένου.

Ο βουλευτής είχε φέρει το θέμα στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2018 αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα παράνομης ξύλευσης που καταγράφηκαν σε μεγάλες εκτάσεις ακόμη και στις βόρειες και ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου που συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης και έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως διατηρητέο οικοσύστημα της παγκόσμιας βιόσφαιρας. Επίσης, στην περιοχή των δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού οι λαθροϋλοτόμοι έχουν σε τέτοιο βαθμό αποθρασυνθεί που διεισδύουν υλοτομώντας λαθραία αρμυρίκια και λεύκες σε κοντινή απόσταση από την εθνική οδό.

Ο Γιώργος Αμυράς δηλώνει ότι θα παρακολουθεί, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, εάν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα πιάσουν τόπο ή αν αποτελούν ευκαιριακή απάντηση στο πρόβλημα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση