Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Με το σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (18-26 Νοεμβρίου 2017), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης είναι ο Εθνικός Συντονιστής των δράσεων πρόληψης και μείωσης των αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR www.ewwr.eu. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κάποια δράση, η οποία να εστιάζει στο τρίπτυχο της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ειδών και αποβλήτων (3Rs: Reduce, Reuse, and Recycle!). Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να διοργανώσουν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ενημερώσεις, δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων.

Το διάστημα που θα πρέπει να υλοποιηθεί η δράση είναι μεταξύ 18-26 Νοεμβρίου 2017.

Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu, μπορείτε να βρείτε μια σειρά ιδεών ή  να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας  ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων  υλοποιήθηκαν 12.255 δράσεις.

«Φέτος, με τη βοήθειά σας, ευελπιστούμε να τις ξεπεράσουμε!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δήλωσε τη συμμετοχή σου στην ιστοσελίδα της ευρωπαικής πλατφόρμας EWWR www.ewwr.eu. «Μπορείς να συνεισφέρεις και εσύ στη μείωση των αποβλήτων», προτρέπει ο ΕΟΑΝ.

Για λεπτομέρειες επικοινώνησε μαζί μας στο press@eoan.gr και στο τηλέφωνο 210 8629944

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση