Δήμος Λαυρεωτικής: Κάδοι απορριμμάτων από υποπροϊόντα οίνου

Tου Νίκου Αβουκάτου

Ο Δήμος Λαυρεωτικής εφαρμόζει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην κυκλική οικονομία. Στόχος του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Είκοσι πέντε κάδοι από υποπροϊόντα του οινικού/αμπελουργικού τομέα, οι οποίοι  παραδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες από την εταιρεία Agrovision, του ομίλου της Autovision και ξεκίνησε  η τοποθέτηση τους  σε κεντρικά σημεία του δήμου.

«Οι συγκεκριμένοι κάδοι, οι οποίοι είναι πρωτότυποι φτιάχτηκαν από υποπροϊόντα της βιομηχανίας οίνου, θα εξυπηρετούν έναν διττό σκοπό, δηλαδή  προφανώς την αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και την απόδειξη πως ο Δήμος μας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μακροδημήτρης.

«Για την επίτευξη του στόχου μας θα πρέπει να εφαρμοστούν οι αρχές της κυκλικής οικονομίας, που περιλαμβάνουν την επαναχρησιμοποίηση υλικών προς παραγωγή νέων προϊόντων, τα οποία θα έχουν αξία και χρηστικότητα» επεσήμανε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Βάσει του πλάνου που εκπονήθηκε και με την βοήθεια του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Αντωνίου, ο δήμος  έρχεται σε επαφή με μια σειρά επιχειρήσεων, με τις οποίες θα συνεργαστεί ώστε μέρος των υποπροϊόντων τους μετά την κατεργασία τους να επαναχρησιμοποιηθούν προς όφελος του περιβάλλοντος και των δημοτών μας.

«Το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του σχεδίου, το οποίο θα ήθελα και να τονιστεί, πέραν της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πως ο Δήμος μας, δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά, δηλαδή δεν θα ξοδέψει χρήματα, και οι δράσεις θα είναι δωρεές των συνεργαζόμενων με εμάς επιχειρήσεων. Προτεραιότητα μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανταπόδοση στους πολίτες» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Μακροδημήτρης.

Η Agrovision, με τον γενικό διευθυντή της και χημικό Άγγελο Ζαμάνη, ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λαυρεωτικής για την εφαρμογή του σχεδίου εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Agrovision, του ομίλου της Autovision συμπράττουν με σκοπό τη διάδοση της κυκλικής οικονομίας. Η σύμπραξη αυτή αδιαμφισβήτητα συνδράμει στο "πράσινο" όραμα των ανθρώπων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υιοθετεί το Green Deal-την πράσινη συμφωνία και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πράσινη ανάπτυξη με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παράδειγμα της επαναχρησιμοποίησης των υποπροϊόντων οινικού/αμπελουργικού τομέα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση