Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Πρωτότυπη οικολογική δράση λόγω Πρωτομαγιάς

«Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο». Αυτό είναι το σύνθημα της πρωτότυπης οικολογικής παρέμβασης που διοργανώνει την ημέρα της Πρωτομαγιάς ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου και τον Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερες από χίλιες μεγάλες τσάντες  πολλαπλής χρήσεως  -που χρησιμοποιούνται πλέον από τους καταναλωτές για τη μεταφορά των αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο του περιορισμού χρήσης της πλαστικής σακούλας- θα μοιραστούν  σε εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που θα εκδράμουν στην ύπαιθρο.

«Θελήσαμε με την πράξη αυτή ειδικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς που έχει συμβολικό, πανεργατικό, αλλά και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, να στείλουμε ένα οικολογικό μήνυμα στους εκδρομείς που θα περιηγηθούν στα δάση που βρίσκονται στα όρια του δήμου μας. Όπως ακριβώς λέμε και στο μότο αυτής της πρωτοβουλίας μας που γίνεται σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ και τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι απλό: «Χαιρόμαστε τη φύση, αλλά τα σκουπίδια τα παίρνουμε πίσω μαζί μας. Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή την πρωτότυπη δράση.

Τις ειδικές τσάντες θα μοιράζουν από νωρίς το πρωί ομάδες Εθελοντών από τη σχολή στελεχών της ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου σε δύο σημεία του δήμου που συνορεύουν με το περιαστικό άλσος:

Στο Δάσος Κουρή απέναντι από την είσοδο του 1ου Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου.

Στην περιοχή Πλατανάκια (Πανόραμα) στην είσοδο του δημοτικού αναψυκτηρίου.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση