Δίκτυο χωριστής συλλογής χαρτιού με 800 κάδους στη Θέρμη

του Νίκου Αβουκάτου

Ένα δίκτυο περίπου 800 κάδων χωριστής συλλογής χαρτιού θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται από την ερχόμενη εβδομάδα στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Η πιλοτική λειτουργία του είναι πρωτοποριακή για τη Βόρεια Ελλάδα.

Με την τοποθέτηση των κάδων με το κίτρινο καπάκι θα γίνεται και η ενημέρωση ευαισθητοποίησης των δημοτών πόρτα- πόρτα από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Με την αξιολόγηση των ποσοστών από την πιλοτική εφαρμογή της συλλογής του χαρτιού θα εξαρτηθεί εάν θα γίνουν διορθωτικές ενέργειες που θα αφορούν πιθανόν την απόσυρση ενός αριθμού μπλε κάδων.

Η συλλογή του χαρτιού θα γίνεται από τα ίδια οχήματα που συλλέγουν ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους.

«Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού της Θέρμης θα λειτουργήσει ξεχωριστή γραμμή αξιοποίησης του συγκεκριμένου υλικού. Ο δήμος μας δείχνει εδώ και πολλές δεκαετίες ευαισθησία στην ανακύκλωση και αποτελεί για εμάς άλλη μια σημαντική πρόκληση. Για αυτό χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των δημοτών», είπε στη Greenagenda.gr ο Σωκράτης Σαμαράς, αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας- Πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης.

Η χωριστή συλλογή αναμένεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους δήμους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε..

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΑΑ, το 60% του μπλε κάδου περιέχει κυρίως χαρτί.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση