Δασικοί Χάρτες: Έρχεται νέα εγκύκλιος για τα τέλη αντιρρήσεων

Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες δεν δημιουργεί θέμα ιδιοκτησίας, αλλά αποκαθιστά αδικίες και δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να χρησιμοποιούν εκτάσεις για την παραγωγή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Φάμελλος είπε ότι πρόκειται για ζήτημα το οποίο ξεκίνησε να νομοθετείται από το 1998, ενώ τόνισε ότι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Στο δάσος δεν αναπτύσσουμε καμία εμπορική δραστηριότητα και δεν χτίζουμε».

Πρόσθεσε, δε, πως κάθε φορά που επιχειρείται να γίνουν οι δασικοί χάρτες, αναδεικνύονται οι κακοδαιμονίες της χώρας.

«Κανείς δεν μπόρεσε να βάλει τάξη, εμείς πρέπει να το λύσουμε» συμπλήρωσε και σημείωσε πως «η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν δημιουργεί θέμα ιδιοκτησίας, αλλά αποκαθιστά (αδικίες) και δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να χρησιμοποιούν εκτάσεις για την παραγωγή τους», σημείωσε.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα δάση προστατεύονται από το Σύνταγμα και η προστασία τους δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, έχει ήδη ζητήσει να παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και να ενημερώσει τους δημάρχους για το νομοθετικό πλαίσιο των δασικών χαρτών, ενώ ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευθεί νέα εγκύκλιος μέσω της οποίας δεν θα υπάρχει επιβάρυνση του πολίτη με το τέλος αντιρρήσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση