Δασικοί χάρτες: Καμία επίπτωση σε χρήσεις γης και ιδιοκτησιακό

Η προστασία του περιβάλλοντος, η σωστή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούν τους βασικούς άξονες της εκπόνησης των δασικών χαρτών, όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα σε εκδήλωση ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες των Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε πως οι δασικοί χάρτες δεν επιφέρουν καμία επίπτωση στις χρήσεις γης και στο ιδιοκτησιακό, καθώς αυτά τα θέματα ρυθμίζονται με τις υπάρχουσες νομικές προβλέψεις, ωστόσο για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται σε σχέση με χαρακτηρισμένες εκτάσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στην αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων. Η τελευταία προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων ορίστηκε για τους Έλληνες πολίτες εσωτερικού η 3η Απριλίου 2018 και για τους Έλληνες του εξωτερικού η 23η του ίδιου μήνα.

Ο δασικός χάρτης που έχει αναρτηθεί για τα Χανιά αφορά τους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων, Σούδας, Χανίων, καθώς και την ακριτική Γαύδο.

«Ο δασικός χάρτης είναι μία διαβούλευση που τίθεται στους πολίτες, ώστε να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να ξέρουμε σε τι χώρο σχεδιάζουμε. Ποιοι χώροι θα είναι πράσινοι, ποιοι είναι γεωργικοί, ποιοι θα πρέπει να αλλάξουν χρήση. Ακόμα και αν υπάρχει ανάγκη για πληρέστερες νομικές ρυθμίσεις, μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα φανούν και θα διεκδικηθούν από φορείς και πολίτες. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η σωστή ανάπτυξη και η καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης ήταν η πρώτη, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα, από τις 20 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν στη Διεύθυνση Δασών Χανίων δύο γραφεία, όπου θα παρέχεται κάθε πληροφορία και ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση