Δασικοί χάρτες: Στη Βουλή η τροπολογία για την τελευταία παράταση

Κατετέθη χθες στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά 45 ημέρες η προθεσμία για τη διατύπωση αντιρρήσεων επί των αναρτηθέντων δασικών χαρτών. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 12η Ιουνίου, ενώ, όπως έχει ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΝ, η παράταση αυτή θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η τελευταία.

Τροπολογία και για τον ΔΕΣΦΑ

Παράλληλα, ο υπουργός κατέθεσε και δεύτερη τροπολογία, η οποία αφορά τον ΔΕΣΦΑ. Η συγκεκριμένη τροπολογία διευρύνει το φάσμα των εταιρειών που μπορούν να λάβουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 66% της εταιρείας.

Ο Νόμος που ισχύει σήμερα θέτει ως περιορισμό οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου ή να βρίσκονται σε σύμπραξη με εταιρείες που ανήκουν σε αυτό το δίκτυο.

Η τροπολογία διευρύνει την έννοια του μέλους, επεκτείνοντας την ιδιότητα και στις μητρικές, θυγατρικές ή θυγατρικές της ίδιας μητρικής που έχει η εταιρεία που συμμετέχει στο ΕΔΔΣΜΦ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση