Δείτε σε πραγματικό χρόνο που υπάρχουν πυρκαγιές

Τα πρώτα 5-15 λεπτά από την εκδήλωση της φωτιάς είναι καθοριστικά για την αντιμετώπιση της. Οι δορυφόροι του ευρωπαϊκού προγράμματος Κοπέρνικος (Copernicus),το οποίο είναι ένα επιστημονικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της Γης καταφέρνουν να εντοπίζουν τις πύρινες εστίες. Δείτε σε πραγματικό χρόνο που υπάρχουν πυρκαγιές στην ελληνική επικράτεια ΕΔΩ

Το Κέντρο Αριστείας BEYOND που βρίσκεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μπορεί να δίνει την εικόνα της φωτιάς και μάλιστα είναι διαρκώς συνδεδεμένο με το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να γίνεται η έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον ελλαδικό χώρο και να περιοριστεί η φυσική καταστροφή.

Παρακάτω δείτε τις πυρκαγιές σε Καλύβια Αττικής, Σπέτσες που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τη φωτιά στα Κύθηρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

firehub 1

 

kithira 3

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα λειτουργήσει πιλοτικά κατά την τρέχουσα περίοδο, ενώ αναμένεται στο εγγύς μέλλον να ενσωματώσει μια ομάδα δορυφορικών συστημάτων, συμπεριλαμβανόμενων των ευρωπαϊκών δορυφόρων υψηλής ανάλυσης SENTINEL II.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση