ΔΕΗ: Το ΥΠΕΚΑ αποφασίζει για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος


Το απόγευμα η ΔΕΗ έκανε ανακοινώσεις για το θέμα της τιμής  του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως αναφέρεται «σχετικά με παρερμηνείες που έχουν προκύψει, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Αρθούρος Ζερβός, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε -  για ακόμη μια φορά - τη διαδικασία σε σχέση με τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος».
Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός ενημέρωσε την Επιτροπή ότι, η ΔΕΗ υπέβαλε τις προτάσεις της, στις οποίες και αναφέρθηκε, με βάση τα στοιχεία κόστους της ενέργειας, όπως όφειλε, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία και θα κάνει σχετική γνωμοδότηση, με την τελική απόφαση σχετικά με το ύψος των τιμολογίων να λαμβάνεται από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ΔΕΗ με τις  συγκεκριμένες προτάσεις, που αναφέρονται μόνο στα κόστη ενέργειας, σε καμιά περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες της ΡΑΕ και του ΥΠΕΚΑ.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!