Βροχή κλήσεων καθημερινά για τους... πολιορκημένους κάδους στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Δεκάδες κλήσεις για τους παραβάτες οδηγούς που αποκλείουν κάδους σκουπιδιών ή ανακυκλώσιμων, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε... απόπειρα αποκομιδής των απορριμμάτων, ακόμη και την εναπόθεσή τους (!), «κόβει» καθημερινά η δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας στον δήμο, Θωμάς Αστερίου, «καθημερινά υπογράφω περισσότερες από δέκα κλήσεις. Οι παραβάτες οδηγοί αποκλείουν τους κάδους και δεν μπορεί να διενεργηθεί η αποκομιδή σκουπιδιών. Το πρόβλημα εντοπίζεται ιδίως στις κεντρικές αρτηρίες και είναι οξύτατο».

Ο κανονισμός καθαριότητας προβλέπει, για τέτοιες παραβάσεις, την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ. «Εμείς πρόκειται να ακολουθήσουμε πιο σκληρή γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος και θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό», ξεκαθαρίζει ο κ. Αστερίου.

kadoi3 (600 x 338)

Η... πολιορκία των κάδων, πράσινων και μπλε, «καλά» κρατεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην οδό Αγίου Δημητρίου τα πράγματα... ξεφεύγουν, αφού μετά βίας βρίσκει κανείς «ελεύθερο» κάδο: από το ύψους του κτηρίου του ΔΕΔΔΗΕ έως και την περιοχή του τουρκικού προξενείου καταγράφεται σωρεία παραβάσεων από ασυνείδητους οδηγούς.

Ιδίως κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Παρατούν για αρκετή ώρα τα οχήματά τους, αδιαφορώντας παντελώς για το πρόβλημα που προκαλούν στην αποκομιδή.

kadoi5 (840 x 473)

Μάλιστα, στην οδό Ολύμπου, στο ύψος του πάρκου πλησίον του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι κάδοι βρίσκονται για κάποιες ώρες στη μέση, σχεδόν, του δρόμου. Κι αυτό γιατί οι οδηγοί των οχημάτων που αναζητούν χώρο στάθμευσης μεταφέρουν τα «εμπόδια» σε σημείο που αυτοί θεωρούν καλύτερο για να παρκάρουν. Και βέβαια, όταν αποχωρούν, λησμονούν να επαναφέρουν τους κάδους στο σημείο που πρέπει να βρίσκονται...

kadoi1 (840 x 473)

kadoi4 (840 x 473)

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση