Δενδροφύτευση και καθαρισμός στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στο Δήμο Παύλου Μελά

Δενδροφύτευση και καθαρισμό στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Παύλου Μελά και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου με την ενεργή συμμετοχή φορέων και συλλόγων, αλλά και πολλών μεμονωμένων εθελοντών πολιτών. Τα παιδιά ωστόσο ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση, ενώ συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 500 δέντρα περιμετρικά των ποδοσφαιρικών γηπέδων που βρίσκονται εντός του «Καρατάσιου».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η προαγωγή των μηνυμάτων του εθελοντισμού, αλλά και η σύνδεση με το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απόδοση των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» και «Καρατάσιου» στην τοπική κοινωνία ως κοινόχρηστους ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης και ο νεοεκλεγείς Βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για τη γρήγορη επίλυση του ζητήματος των δύο πρώην στρατοπέδων. Στη συνέχεια, σε μια συμβολική κίνηση, φύτευσαν από κοινού ένα μικρό δέντρο, ενώ απέδωσαν τα εύσημα στους δεκάδες εθελοντές που στηρίζουν εδώ και χρόνια παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης η συγκεκριμένη δενδροφύτευση δεν θα είναι η μοναδική αλλά εγκαινιάζει μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Παύλου Μελά τους επόμενους μήνες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της πλατιάς μάζας των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη ενίσχυσης τέτοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες προβάλλουν ενεργά το αίτημα της απόδοσης των στρατοπέδων στους πολίτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!