Δενδροφύτευση στην Άνω Γλυφάδα

Δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού και το ΣΚΑΪ. Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, στη θέση του παλιού λατομείου της Αιξωνής. Σημείο συνάντησης για όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν είναι το τέρμα της οδού Στρατηγού Δαβάκη (πρόσβαση από Σερρών).

Η περιοχή που θα γίνει η αναδάσωση έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και άλλες τέσσερις φορές από το καλοκαίρι του 2005. Στη δράση θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν περίπου 10.000 μικρά δέντρα. «Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής για τη Γλυφάδα και για ολόκληρη την Αττική. Καλούμε όλους τους δημότες της πόλης μας και των γειτονικών περιοχών να έρθουν, με τις οικογένειές τους, την Κυριακή το πρωί στην Αιξωνή, για να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια πολύ σημαντική εθελοντική δράση», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής θα προσφέρουν, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, ενημέρωση για το σωστό φύτεμα δένδρων.

Επίσης θα προσφερθεί ψωμί και χαλβάς, ενώ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραγωγών «προϊόντα χωρίς μεσάζοντες» θα μοιράσει αλλαντικά, χυμούς και φρούτα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!