Δεν πέρασε η πρόταση να απορριφθεί το ν/σ της ΕΕ για την Αποκατάσταση της Φύσης

«Το σχέδιο Νόμου της ΕΕ για την Αποκατάσταση της Φύσης επιβιώνει με ισοψηφία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου!».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι «στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου η πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να απορριφθεί ολοκληρωτικά το σχέδιο Νόμου της ΕΕ για την Αποκατάσταση της Φύσης δεν κατάφερε να πλειοψηφήσει, ενώ η σχετική ψηφοφορία στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου. Έτσι η ΕΕ απέφυγε την τελευταία στιγμή έναν διεθνή διασυρμό και ένα ακόμα πλήγμα στο κύρος της».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή εκατοντάδων άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορέων, επιστημόνων και πολιτών και καλούμε την Επιτροπή Περιβάλλοντος να παραμείνει πιστή στην αποστολή της: να αγωνιστεί για να ανακόψει την κλιματική κρίση και ταυτόχρονα την απώλεια της βιοποικιλότητας», προσθέτει η Εταιρεία και συμπληρώνει:

«Τα δύο φαινόμενα συνδυασμένα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη διατροφική ασφάλεια και για τους αγρότες της ηπείρου μας. Παρά τη σθεναρή αντίσταση που επιδεικνύουν οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί στα μηνύματα των καιρών, αυτό υπογραμμίζει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα ».

Όπως υπογραμμίζει η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, «δεν νοείται η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία χωρίς τον πυλώνα της βιοποικιλότητας και δεν νοείται αυτός ο πυλώνας χωρίς τον Νόμο για την Αποκατάσταση της Φύσης».

«Αυτό φαίνεται ότι κατανοούν και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών που την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, υπερψήφισαν στην πρώτη σχετική ψηφοφορία με μεγάλη πλειοψηφία (20 υπέρ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, 5 κατά και 2 αποχές) την πρόταση της Επιτροπής», εξηγεί, καταλήγοντας.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος δείτε περισσότερα εδώ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση