Δεν υπογράφεται νέα παράταση για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Έληξε πριν από λίγο η ειδική συνεδρίαση της  Μητροπολιτικής Επιτροπής  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με
θέμα: «Περαιτέρω ενημέρωση για την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, με συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων», μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος.

Ο κ. Τσαμασλής δήλωσε τα εξής: «Ζητήσαμε από το δήμο Θεσσαλονίκης κυκλοφοριακή μελέτη έστω για το κέντρο της πόλης. Είμαστε υπέρ των πεζοδρομήσεων, αλλά όταν αυτές γίνονται οργανωμένα και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πεζών, των καταστημάτων, του τουρισμού και του εμπορίου. Δεν υπογράφουμε νέα παράταση, διότι τα αποτελέσματα από την πιλοτική χρήση της οδού Αγίας Σοφίας ως πεζόδρομου και οι επιπτώσεις στους γύρω άξονες έχουν εξαχθεί», κατέληξε ο κ. Τσαμασλής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές από την Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας και δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης,  επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης,
εκπρόσωπος του ΣΑΣΘ, εκπρόσωπος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων ΠΚΜ, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης και μέλη της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών Θεσσαλονίκης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!