Δεσμεύσεις Φάμελλου για τη δυσοσμία στο Κορδελιό

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου με έμφαση στην έντονη δυσοσμία η οποία εκδηλώνεται στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

Η κα. Πατουλίδου ενημέρωσε τον κ. Φάμελλο για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στο Υπουργείο με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη για την έντονη δυσοσμία που αναδύεται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Κορδελιού- Ευόσμου, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των κατοίκων.

Του είπε, δε, ότι «ο προκάτοχός του στο Υπουργείο κ. Τσιρώνης, δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση της εγκατάστασης και της τεχνικής υποδομής του σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου, μέσω του «Πράσινου Ταμείου». Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση εξειδικευμένων μηχανημάτων (αναλυτές) για τη μέτρηση ρύπων και δύσοσμων ενώσεων που δεν ανιχνεύονται από τα υπάρχοντα όργανα».

Ο κ. Φάμελλος, ο οποίος είναι γνώστης του σχετικού θέματος ως βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσε την κα. Πατουλίδου ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργείου θα υλοποιηθούν ενώ ταυτόχρονα την ενημέρωσε ότι θα συνεχιστούν οι έκτακτοι έλεγχοι στην περιοχή από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, κάτι το οποίο είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη με τον κ. Τσιρώνη.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, η αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Φάμελλος συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, στα οποία ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ως βουλευτής του νομού, όπως θέματα υποδομών και ασφάλειας (φωτισμός, κάθετη και οριζόντια διαγράμμιση, διαβάσεις πεζών) στην παλιά Συμμαχική οδό και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, σε περιοχές hot spots των προσφύγων στις οποίες παρατηρείται συχνή κίνηση προσφύγων με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος. Ήδη, αναφέρει η ανακοίνωση, η τροχαία Θεσσαλονίκης με έγγραφά της στις αρμόδιες υπηρεσίες , ακόμη και πριν από τη λειτουργία ορισμένων κέντρων, έχει ζητήσει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε, τέλος, στην κα. Πατουλίδου ότι «παρά το γεγονός ότι πολλά από τα θέματα δεν είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου του, παρόλα αυτά το κράτος  οφείλει να  έχει συνέχεια και τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο με την συνέργεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείων».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση