Δεύτερο κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού σε άνθρωπο από μινκ στην Ολλανδία

Το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλος ένας εργαζόμενος ενδεχομένως να μολύνθηκε με κορωνοϊό σε μια φάρμα με μινκ, αν και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης παραμένει πολύ χαμηλός.

Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο η Carola Schouten, υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας των Τροφίμων, δήλωσε ότι έγινε γνωστή μια δεύτερη περίπτωση που ο SARS-CoV-2 πέρασε από μινκ σε άνθρωπο σε μία από τις φάρμες που λειτουργούν στη χώρα.

Ωστόσο, επισήμανε ότι οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να εκτεθεί άνθρωπος στον ιό εκτός της φάρμας είναι "ελάχιστος".

Στις 26 Απριλίου, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα μινκ σε δύο φάρμες στα νότια της χώρας βρέθηκαν θετικά στον ιό, πυροδοτώντας μια ευρύτερη έρευνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη ύποπτη υπόθεση μετάδοσης του ιού σε άνθρωπο από μινκ. Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση παρουσίασε νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μινκ σε όλες τις φάρμες στην Ολλανδία για αντισώματα, ενώ ζήτησε όλοι οι εργαζόμενοι να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση