Δημιουργία «Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης» προτείνουν οι Οικολόγοι

Χαιρετίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για την χρήση της Φαρμακευτικής κάνναβης, σημειώνοντας ότι ως κόμμα «έχουμε πρωτοστάτησει για τη νομιμοποίηση καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης και για την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, μέσα από ενέργειες των δύο Ευρωβουλευτών μας το διάστημα 2010-2014 και από το 2015 μέχρι σήμερα μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση μας στη Βουλή».

Για τη δε ευφορική χρήση της κάνναβης η θέση του Κινήματος είναι ότι «μετά τη δυναμική επανεμφάνισή της για βιομηχανικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς, η απαγόρευση της θα πρέπει να καταργηθεί ως εάν να μην υπήρξε και να ξεκινήσουμε την νομοθετική ρύθμιση του θέματος  από μηδενική βάση».

Το Κίνημα προτείνει, δε, τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, ένα Διυπουργικό όργανο από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση της Κάνναβης για όλες τις χρήσεις (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική).

«Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι ο πόλεμος κατά των  ναρκωτικών όπως εφαρμόζεται τα τελευταία 50 χρόνια έχει αποτύχει παταγωδώς, γιατί δεν έχει μειώσει δυστυχώς τη ζήτηση και την προσφορά ουσιών. Το αντίθετο μάλιστα, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά απ' ότι υποτίθεται προλαμβάνει, αφού οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες», προσθέτουν οι Οικολόγοι και καταλήγουν:

«Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και η χρήση του ονόματος κάνναβη ήταν δαιμονοποιημένη και κατακριτέα και για να φτάσουμε στο σημείο να νομοθετήσει η χώρα για την κλωστική/βιομηχανική και την φαρμακευτική κάνναβη, χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες. Επιτέλους πρυτανεύει η λογική και τελικά επικροτείται και αναγνωρίζονται οι παραγωγικές δυνατότητες της κάνναβης».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση