Διάσωση Θαλάσσιας Χελώνας Caretta caretta

Γέφυρα σωτηρίας για μια τραυματισμένη χελώνα Caretta Caretta που βρέθηκε σε παραλία της Ξάνθης έστησε  ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας. Πιο συγκεκριμένα ο Φορέας δέχθηκε μια κλήση από ερασιτέχνη αλιέα ο οποίος την εντόπισε  στις εκβολές του χειμάρρου Λασπία, μεταξύ της παραλίας Αβδήρων και Μαγγάνων.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν οι έμπειροι επόπτες – Ξεναγοί του Φ.Δ.  Αναστασία Μιχαηλίδου και η Γεωργία Χατζηευφραιμίδου, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ανήλικο άτομο Caretta caretta, που δυστυχώς έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι μαζί με αγκίστρι και πετονιά στην στοματική κοιλότητα. Πιθανότατα το συγκεκριμένο άτομο να μπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιου ψαρά και προκειμένου να γλιτώσει και να  την απεμπλέξει από  τα δίχτυα του  να τις φέρθηκε με αυτόν τον βάναυσο τρόπο.

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, οι χελώνες Caretta caretta δεν είναι σπάνιες στην περιοχή. Η παραπάνω χελώνα, αφού ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο του  Πόρτο Λάγους, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κ. Μαρίας Αθανασίου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια στάλθηκε στο σωματείο Δράση για την Άγρια Ζωή στην Θεσσαλονίκη, για περαιτέρω φροντίδα και προετοιμασία του τραυματισμένου ζώου για τον τελικό του προορισμό προς το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
Με αφορμή το παραπάνω δυσάρεστο γεγονός θα θέλαμε να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά, ότι σε περίπτωση
που παρατηρήσετε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή πτηνό παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα :

1. 2541096646 Κέντρο πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Πόρτο Λάγος

2. 2591051831 Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, Κεραμωτή.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!