Διέσωσαν τραυματισμένη γερακίνα στο Αγρίνιο (φωτο)

Την Πέμπτη το Τμήμα Διαχείρισης & Προστασία Περιβάλλοντος του Φορέα Διαχείριση Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το κ. Νίκο Πατερέκα (Συνεργάτης ΑΝΙΜΑ), ενημερώθηκε για την ύπαρξη τραυματισμένου αρπακτικού στην περιοχή Δοκίμι Αγρινίου. Οι αρμόδιοι του Φορέα, στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης για προστασία της βιοποικιλότητας προχώρησαν στη διάσωση του ημερόβιου πτηνού του είδους Buteo buteo (Γερακίνα). Το άτυχο αρπακτικό για άγνωστους λόγους έπεσε σε περιφραγμένη έκταση και βρέθηκε αρκετά καταπονημένο και εξαντλημένο.

Μετά την περισυλλογή του, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθησε η τοποθέτησή του σε ασφαλές περιβάλλον έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η έγκαιρη αποστολή του στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριας ζωής (ΑΝΙΜΑ).

«Ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την ασφαλή μετακίνηση του πτηνού, το κ. Νίκο Πατερέκα για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση του Φορέα καθώς και το Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριας ζωής (ΑΝΙΜΑ) για την παραλαβή του αρπακτικού», αναφέρει ο Φορέας Διαχείρισης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση