Διαβεβαιώσεις Τσιρώνη ότι το νερό δεν θα πωληθεί «από τη δική μας κυβέρνηση»

Στη διαβεβαίωση ότι το νερό δεν θα πωληθεί από την παρούσα κυβέρνηση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το νερό ως δημόσιο αγαθό και προχώρησε στις νομοτεχνικές ενέργειες που θα το διασφαλίζουν.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Τσιρώνης αρνείται ότι υπήρξε κυβερνητική κρίση κατά την πρόσφατη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η έπρεπε να βρεθεί «νομικό πλαίσιο για να σταματήσει η πώληση που είχε υπογραφεί ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά, με την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ, στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ερωτηθείς για την επικείμενη διαπραγμάτευση που εμπεριέχει το «αγκάθι» των εργασιακών, είπε: «Η κάθε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς είναι μια μάχη, αφού σε πολλά πράγματα δεν συγκλίνουμε, ωστόσο πιστεύω ότι με τη σθεναρή θέση της κυβέρνησης μας θα πετύχουμε», υπογράμμισε.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είπε: «Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση εσόδων πάνω από τους στόχους και αυτό δεν οφείλετε μόνο στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής» ενώ συμπλήρωσε πως η σταθεροποίηση της οικονομίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας -που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση