Διαδήλωση για το Κλίμα στο Αμβούργο με αφορμή τη Σύνοδο των G20

Για το κλίμα και το εμπόριο διαδήλωσαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι στο Αμβούργο της Γερμανίας, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί  στις 7 και 8 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η Συμφωνία των Παρισίων για τη κλιματική αλλαγή.

Στο επίκεντρο της κριτικής των χιλιάδων διαδηλωτών βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική του στο θέμα του περιβάλλοντος. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την κλιματική αλλαγή, κατά τη σύνοδο της Ομάδας των 7 στη Σικελία και φαίνεται ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και τώρα αλλά σε μεγαλύτερο επίπεδο, καθώς η Κίνα κι η Ινδία αναμένεται να ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες των Ευρωπαίων.

Οι διαδηλώσεις μεταφέρθηκαν και στο ποταμό του Άλστερ όπου τα μέλη της Greenpeace και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Με τη χρήση κανό  διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από ένα φορτηγό πλοίο φορτωμένο κάρβουνο ζητώντας να σταματήσει η χρήση άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικού.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση ενώ προγραμματίζονται να γίνουν συνολικά τουλάχιστον τριάντα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Οι οργανωτές αναμένουν να συγκεντρωθούν τις ημέρες αυτές συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση