Διαλογή απορριμμάτων από super-robot στη Δανία (VIDEO)

Αυτοματοποιημένη διαλογή των απορριμμάτων με super-robot που θα δρα αστραπιαία αναμένεται σύντομα να  ξεκινήσει στη Δανία. Εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων θα κάνει  διαλογή των απορριμμάτων με σκοπό την επανάκτηση πρώτων υλών.

Κάθε χρόνο, πολύτιμα υλικά αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων DKK πετάγονται στα σκουπίδια.

Με την αξιοποίηση των διαθέσιμων τεχνολογιών, θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των πολύτιμων υλικών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον διαχειριστή του project «INNOSORT» Νίλς Νίλσον, Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Δανίας.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες όπως  εκτιμά το  Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Δανίας καθώς θα αποδίδονται πόροι πολλών δισεκατομμυρίων DKK.

Το κάθε ρομπότ θα είναι σε θέση να ταξινομεί πλήρως και αυτόματα τα σκουπίδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάκτηση υλικών.

Αυτό ισχύει για τα οικιακά απόβλητα που παραδοσιακά αποτεφρώνονται καθώς και για τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Η τεχνολογία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας  αλλά και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας  όλης της διαδικασίας.

To project έχει υποστηριχθεί με 16 εκατομμύρια DKK από το Ταμείο Καινοτομίας της Δανίας.

Δείτε στο παρακάτω  video τη ρομπορική τεχνολογία διαλογής απορριμμάτων και γνωρίστε τα πλεονεκτήματα της  εφαρμογής της.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση