Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΝ για τα βιορευστά στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (φωτο+vid)

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη από πολίτες του Μεσολογγίου και υποστηρικτές «του δίκαιου αγώνα», όπως τον χαρακτηρίζουν, ενάντια στην καύση βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού.

«Αφού η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μ.Τριανταφύλλου δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της (από 24/11/2017) για άμεση συνάντηση με τον αν. Υπουργό Σ.Φάμελλο και τα χρονικά περιθώρια στένευαν, η διαμαρτυρία αυτή ήταν μονόδρομος», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα».

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση έγινε από την Πρωτοβουλία με στόχο «να αποτραπεί το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού». «Σκοπός μας ήταν να πιέσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (δηλαδή τον Αν. Υπουργό Σ. Φάμελλο) να ακυρώσει τη δημιουργία των τεσσάρων μονάδων καύσης Βιορευστών», επισημαίνεται.

Να σημειωθεί ότι στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη του κινήματος Μεσόχωρα Αχελώος SOS και της Αντιεξουσιαστικής Κίνηση Αθήνας.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανάρτησαν πανό έξω από το ΥΠΕΝ και ενημέρωσαν τους περαστικούς. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δεκαμελούς επιτροπής των πολιτών με την ειδική σύμβουλο (σε θέματα αδειοδοτήσεων) του Σ.Φάμελλου, κ. Παναγιώτου, παρουσία της κ.Τριανταφύλλου.

«Η κα. Παναγιώτου μάς επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως το υπουργείο αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν το επιλύει, επικαλούμενο τυπικά γραφειοκρατικά ζητήματα. Ουσιαστικά δεν μας πρότεινε τη λήψη κάποιας πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου, αντίθετα αναλώθηκε σε νομικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εμάς, τους πολίτες, που θα οδηγήσουν σε ανάκληση των αδειών από τον Υπουργό (!!) ή ακόμη περισσότερο στην πρόταση πάλι από εμάς νομοθετικής τροποποίησης για την επίλυση του προβλήματος!», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται:

«Από την πλευρά μας ξεκαθαρίστηκε πως το θέμα είναι πλέον καθαρά πολιτικό και ως εκ τούτου, μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση οι καταστροφικές μονάδες βιορευστών θα σταματήσουν. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως η αντίδραση του κόσμου και η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για την προστασία της Λιμνοθάλασσας είναι αυτά που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα, το αν δηλαδή θα επιτρέψουμε η λιμνοθάλασσα να μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη ή όχι!».

Ανοιχτή συνέλευση και διήμερο εκδηλώσεων πριν το 2018

Εξάλλου, η Πρωτοβουλία καλεί σε ανοιχτή συνέλευση σήμερα Πέμπτη στις 20:30 στο πατάρι του Τεχνοχώρου Κοχλία (στον πεζόδρομο Λόρδου Βύρωνος, στο Μεσολόγγι), για τον απολογισμό της δράσης και τον σχεδιασμό και προγραμματισμό άλλων.

Παράλληλα, στις 27 και 28 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων για την προστασία του Αχελώου και της λιμνοθάλασσας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο με θέμα: «Από τις πηγές του Αχελώου στις εκβολές του και τη Λιμνοθάλασσα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση