Το ΥΠΕΝ διαψεύδει δήθεν ΚΥΑ για εφαρμογή του DRS σε πλαστικά και αλουμινένια μπουκάλια

Σε «κατηγορηματική διάψευση» δημοσιεύματος που κάνει λόγο για εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, γεγονός που θα έφερνε επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις τιμές εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών και μπιρών, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η απόφαση για εφαρμογή του συστήματος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ προ διμήνου και πως αφορά συσκευασίες μιας χρήσης όπως: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Σύμφωνα, πάντα, με το ίδιο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αύξανε τις τιμές των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ, σε σχέση με σήμερα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το υπουργείο, δεν υπάρχει καμία σχετική ΚΥΑ που μάλιστα να δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαψεύδει, κατηγορηματικά, την ύπαρξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία υποτίθεται πως έχει δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) προ δύο μηνών, σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System - DRS) για τα πλαστικά και τα αλουμινένια μπουκάλια, από τις αρχές Ιουλίου 2024», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΝ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση