Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο δήμο Βόλβης

Πενήντα επιστήμονες από 10 χώρες συμμετέχουν σε συνέδριο που οργανώνει το εργαστήριο ζωοτεχνίας του ΑΠΘ με τη στήριξη του δήμου Βόλβης. Οι εργασίες της 3ης ετήσιας συνάντησης του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SOLID (Sustainable Organic and Low Input Dairying – Βιώσιμη παραγωγή γάλακτος από οικολογικές και εκτροφές χαμηλών εισροών) άρχισαν σήμερα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 11 Μαΐου 2013.

Το διεθνές συνέδριο που συμμετέχουν συνολικά 50 επιστήμονες από 10 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Φιλανδία), οργανώνεται από το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής σε συνεργασία με το δήμο Βόλβης. Αυτή ήταν η κατάληξη της προσπάθειας που κατέβαλε από πέρσι ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης για την διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στην περιοχή της Βόλβης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 11 Μαΐου θα γίνουν επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες εκτροφής γιδιών, αλλά και σε οικογενειακά τυροκομεία του δήμου Βόλβης.

Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν επιλεγμένους φορείς από τη γαλακτοβιομηχανία, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις και ομάδες συμβούλων επιχειρήσεων. Οι εργασίες του συνεδρίου εστιάζονται στην εκτροφή μηρυκαστικών, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τη μεταποίηση των προϊόντων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη μελλοντική εξέλιξη των επιμέρους κλάδων.Η ελληνική συμμετοχή βασίζεται αποκλειστικά στην κυρίαρχη θέση της Ελλάδας στην εκτροφή γιδιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στόχος είναι η αξιοποίηση τους για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιοποικιλότητα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!