Διεθνές Συνέδριο για την αειφόρο διαχείριση των απόβλητων στη Νάξο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων & το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο “NAXOS 2018 6th International on Sustainable Solid Waste Management” (http://www.naxos2018.uest.gr). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Χώρα της Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) από 13 - 16 Ιουνίου 2018 με την παρουσία πλήθους διακεκριμένων ομιλητών από 80 χώρες.

Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων πέντε συνεδρίων ATHENS2012 (http://uest.ntua.gr/athens2012), ATHENS2014 (http://www.athens2014.biowaste.gr), TINOS2015 (http://www.tinos2015.uest.gr), CYPRUS2016 (www.cyprus2016.uest.gr) & ATHENS2017 (www.athens2017.uest.gr).

 

Print

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εστιάσει στα θέματα βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών. Επιπλέον, το συνέδριο δίνει τη δυνατότητα συνάντησης εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, μελών του ακαδημαϊκού και ερευνητικού χώρου σε διεθνές επίπεδο που ασχολούνται με το αντικείμενο, ώστε να προταθούν και να αναδειχθούν δυνατότητες και ευκαιρίες για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και εξοικονόμησης πόρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα:

https://naxos2018.uest.gr/cardlink/checkout.php

Στο συνέδριο προβλέπεται η οργάνωση ειδικής θεματικής στα ελληνικά που θα εστιάσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ορθή διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε επίπεδο δήμων την Τετάρτη 13 Ιουνίου. Πολλοί εκπρόσωποι ΦΟΔΣΑ και Δήμων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ομιλητών.

Το συνέδριο οργανώνεται στο πλαίσιο του LIFE Έργου PAVEtheWAySTE (http://www.pavethewayste.eu).

Το συνέδριο περιλαμβάνει περισσότερες από 350 προφορικές παρουσιάσεις σε 26 διαφορετικές συνεδρίες, 165 posters, καθώς και έκθεση με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση αποβλήτων.Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση