Διεθνές συνέδριο για τον οινοτουρισμό στη Δυτική Μακεδονία

Διεθνές συνέδριο, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Διοίκησης ΕΟΤ, Ελλήνων και ξένων επίσημων υψηλών προσκεκλημένων / ομιλητών, με θέμα «Συνέργειες οινοτουρισμού με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού», διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Δημόπουλου στην Δυτική Μακεδονία (Αμύνταιο) στις 13 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι ειδικοί του οίνου και του οινοτουρισμού ενώ συμμετέχουν σε αυτό θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, καθώς και πρέσβεις ξένων χωρών, Έλληνες παραγωγοί και ειδήμονες και άλλοι παράγοντες.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συνδεθεί ο τουρισμός και τα ταξίδια με τις επισκέψεις σε οινοποιεία της χώρας οπότε και να στηριχθούν οι περιοχές αυτές και να εξελιχθούν σε πόλους έλξης ενός παγκόσμιου κοινού.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε αμπελώνες της Δυτικής Μακεδονίας και οινογνωσία σε οινοποιητικές μονάδες οι οποίες έχουν λάβει το ειδικό Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου («ΣΕΟ») του υπουργείου Τουρισμού.

Το πρόγραμμα

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση