Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα παρουσία των υπουργών Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης

Περισσότεροι από 70  ομιλητές διεθνούς εμβέλειας θα συμμετέχουν στο συνέδριο «Athens Energy Dialogues» με τίτλο Energy Securities Strategies, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και με αφορμή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για την παγκόσμια οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, Υπουργοί Ενέργειας της Ν.Α. Ευρώπης, κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των οικονομικών και άλλων βασικών εταίρων, θα συναντηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου για να συζητήσουν τις σημερινές προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας και τον αντίκτυπό τους στην αγορά ενέργειας.

Στόχος του συνεδρίου είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, μέσα από συζητήσεις πάνω σε ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών, οικονομικών, τεχνολογικών και ρυθμιστικών θεμάτων που άπτονται του ενεργειακού μέλλοντος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στις θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν στο Athens Energy Dialogues συμπεριλαμβάνονται συζητήσεις για την ενεργειακή ασφάλεια, τις συνέπειες στην αγορά ενέργειας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον οδικό χάρτη για την απεξάρτηση από τον άνθρακα, για το εάν το υδρογόνο μπορεί να ενισχύσει την μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, οι επιπτώσεις των νέων θεσμών και μηχανισμών της αγοράς στην εμπορία ενέργειας, o κομβικός ρόλος του LNG, η ηλεκτροκίνηση και η επενδυτική στροφή στην πράσινη ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων στην διήμερη διάσκεψη συμμετέχουν ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Alexander Nikolov, Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, η Zorana Mihajlovic, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας της  Σερβίας (μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος), ο Δρ. Alparslan Bayraktar, Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης,  Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο Grzegorz Zielinski, Διευθυντής και Επικεφαλής Ενέργειας Ευρώπης της EBRD.

Συμμετέχουν επίσης o Andrea Testi, Πρόεδρος, Elpedison, ο Philipp Kunze, Managing Director, BayWa r.e., ο Roudi Baroudi, Διευθύνων Σύμβουλος της Energy & Environment Holding, ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρώην Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia, ο Dr. Alex Papalexopoulos, President & CEO, ECCO Intl, USA, o Σπυρίδων Οικονόμου, Πρόεδρος Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση (ΚΑΠΕ), ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Φ/Β, ο Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας, ο Άλεξ Λαγάκος, COO της Blue Grid, ο Νικόλαος Λάζαρης,  Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies στην Ελλάδα, η Δρ Ευγενία Λειβαδάρου, μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ, η Barbara Morgante, Επικεφαλής του Έργου Ελλάδας στην Italgas, ο Νίκος Νεζερίτης, Διευθυντής Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων της Alpha Bank, ο Γιώργος Πολυχρονίου, Διευθυντής Στρατηγικής της ΔΕΠΑ, ο Μιχαήλ Θωμαδάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.athensenergydialogues.com

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για online παρακολούθηση. Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση