Διεθνής εκστρατεία για την παρακολούθηση της μετανάστευσης επτά ειδών πουλιών (vid)

Εκστρατεία για την παρακολούθηση των μεταναστεύσεων επτά ειδών πουλιών ξεκίνησαν η παγκόσμια οργάνωση προστασίας πουλιών BirdLife International και η Βουλγαρική Εταιρεία Προστασίας των Πουλιών (BSPB).

Πρόκειται για τα πτηνά: λευκός πελαργός, αυτοκρατορικός αετός (Βασιλαετός), αιγυπτιακός γύπας (Ασπροπάρης), σφηκιάρης, ορτύκι, τρυγόνι και μεγάλος μαυροσκούφης.

Η εκστρατεία Flight for Survival αποκαλύπτει τους κινδύνους των πυροβολισμών και των παγίδων που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στα ταξίδια τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη λαθροθηρία στην Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Ελλάδα, Αίγυπτο, Λίβανο, Ουγγαρία και Βουλγαρία, αλλά και τις ενέργειες καταπολέμησης του φαινομένου.

Η μετανάστευση είναι μια πτήση για επιβίωση, όχι πάντα εφικτή, καθώς περισσότερα από 25 εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά σκοτώνονται παράνομα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκστρατείας.

Κάθε άνοιξη εκατομμύρια μεταναστευτικά πτηνά έρχονται αντιμέτωπα με έντονες καταιγίδες, άγριους θηρευτές και πιθανή πείνα καθώς πετούν χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι τις καλύτερες τοποθεσίες για να αναπαραχθούν.

Το φθινόπωρο παίρνουν πάλι τον δρόμο της επιστροφής σε ένα από τα πιο απίστευτα και ταυτόχρονα επικίνδυνα ταξίδια της φύσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση