Διεθνής ημερίδα για την κυκλική οικονομία και την τυποποίηση

Το ECOCITY, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ΕCOS (European Environmental Citizens’ Organization for Standardisation) και την Αιγίδα του ΥΠΕΝ, διοργανώνει στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2019 Διεθνή Ημερίδα με θέμα «Κυκλική Οικονομία & Τυποποίηση». Στόχος της Ημερίδας είναι η διεξοδική ενημέρωση των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των πολιτών, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί τη νομοθέτηση ισχυρών προτύπων, προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια για ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Η Ημερίδα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, στους αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους των MME, με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση και να αναπτυχθεί διάλογος σχετικά με τα πρότυπα και τον ρόλο τους στη διαμόρφωση και στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους, εκτός από τα στελέχη-εκπρόσωποι του ΕCOS και του ECOCITY, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης,  ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για το Κλίμα, την Ενέργεια, την Κυκλική Οικονομία και το Περιβάλλον κ. Γιώργος Κρεμλής, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Οικιστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Φυσικών Πόρων και Υδάτων του ΥΠΕΝ κ. Βασίλης Λιόγκας, ο Διευθυντής Πολιτικής Ποιότητας Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας κ. Γιώργος Φρυσσαλάκης, ο Διευθυντής Τυποποίησης του ΕΛΟΤ Δρ Φραγκούλης Κρόκος, ο Πρόεδρος της HellasCert και Διευθύνων Σύμβουλος της TuVHellas κ. Γιάννης Καλλιάς, η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του ΤΕΕ κα Μαγδαληνή Μετινίδου, ο Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από Περιβαλλοντικές ΜΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει εκτενής αναφορά στην αξιοποίηση των προτύπων για την ορθή Τεχνική Εναρμόνιση Κανόνων και Κανονισμών με το Ενωσιακό Δίκαιο, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση πάνελ με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές: Πρότυπα και Κυκλική Οικονομία».

Το ECOCITY είναι ενεργό μέλος του ΕCOS και πρωτοστατεί στη διάχυση της πληροφόρησης και στην προώθηση του δημόσιου διαλόγου για την Κυκλική Οικονομία. Εκ παραλλήλου, το ECOS με έδρα τις Βρυξέλλες, αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό παγκοσμίως που εστιάζει αποκλειστικά στην τυποποίηση και στα περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με αυτήν, ώστε τα πρότυπα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις και στις προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης προς την Κυκλική Οικονομία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση