Διημερίδα για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Διημερίδα με θέμα «Εναλλακτικός τουρισμός - γίνε τουρίστας στην πόλη σου» διοργανώνουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής καθώς και οι φορείς που τα φιλοξενούν.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής σχολής.

Η εναρκτήρια ενότητα, θα υλοποιηθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 17:30 και είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό.

Θα παρουσιαστούν δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει ο Εναλλακτικός Τουρισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης από επιχειρηματίες και ειδικούς στο χώρο. H επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος του Κολεγίου Περρωτής, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Μαρία Εμμανουηλίδου, θα παρουσιάσει το νέο καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείρισης Εναλλακτικού Τουρισμού», το οποίο ξεκινά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Στη συνέχεια, στο φουαγιέ της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν κοκτέιλ από παραδοσιακά ποτά και προϊόντα και να παρατηρήσουν τη Νέα Σελήνη, στο αστρονομικό πάρτι που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στις βιωματικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο μοναδικό campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:30, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού θα εξετάσουν μαζί με το κοινό, σε μια διαδραστική συζήτηση τις δυνατότητες της πόλης για να αναδείξει εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής ταυτότητας και επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες στη Σχολή, όπως οινογευστική, ελαιογευσιγνωσία στο Κέντρο Ελιάς και να φτιάξουν το δικό τους τυρί στο Γαλακτοκομείο της Σχολής, μέχρι τις 18:00.

Μεταξύ 18:00 και 20:30 θα πραγματοποιηθούν ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, ανοιχτές στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στα θεματικά πάρκα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με θέμα: «Γίνε τουρίστας στην πόλη σου» που θα απευθύνονται στους δημότες της πόλης και σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση